Paziente geriatrikoaren elikadura-arreta integrala - Desarrollo Profesional
ESPEZIALISTAK
Paziente geriatrikoaren elikadura-arreta integrala
Geriatría
Geriatriako erizain espezialistei zuzendutako online ibilbide honek adinekoen nutrizio-zainketei buruzko prestakuntza osoa eta eguneratua eskaintzen du. Ebidentzia zientifikoan oinarritutako ikuspegiarekin, prestakuntza-proposamen honek aukera ematen du ulertzeko nutrizioak duen garrantzia funtsezko zutabe gisa osasunaren sustapenean, konplikazioen prebentzioan eta paziente geriatrikoaren bizi-kalitatearen hobekuntzan.
Prestakuntza horrek adineko pertsonaren nutrizio-arreta osatzen duten alderdietan sakontzen du, elikadura-zaintzaren oinarrizko printzipioak ulertzetik hasi eta balorazio- eta jarraipen-estrategia aurreratuak aplikatzeraino. Ikuspegi integral eta aplikatu baten bidez, erizainak etapa eta egoera klinikoetako nutrizio-beharrak identifikatzen ikasiko du, eta elikadurak paziente geriatrikoaren osasunean, funtzionaltasunean eta bizi-kalitatean eragin zuzena duela ulertuko du.
Prestakuntza horrek aukera ematen dio erizaintzako profesionalari nutrizio-arriskuak detektatzeko, nutrizio txarra prebenitzeko eta pertsona bakoitzaren ezaugarrietara eta baldintzetara egokitutako elikadura-planak diseinatzeko. Horrela, indartu egiten da ebidentzian oinarritutako zaintzak eskaintzeko gaitasuna, pertsonarengan oinarritutakoak eta adinekoen autonomia eta ongizate integrala sustatzera bideratutakoak. Geriatriako erizaintza-jarduera ikuspegi etiko, humanista eta zientifikotik indartzeko funtsezko ibilbidea.
1. modulua
Adineko pertsonaren elikadura-arretaren oinarriak.
2. modulua
Paziente geriatrikoaren ebaluazio nutrizionala.
3. modulua
Gaixo adineko pazienteentzako dieta-gomendioak.
4. modulua
Testuinguru espezifikoetan paziente geriatrikoaren nutrizioa.
Prestakuntza horrek adineko pertsonaren nutrizio-arreta osatzen duten alderdietan sakontzen du, elikadura-zaintzaren oinarrizko printzipioak ulertzetik hasi eta balorazio- eta jarraipen-estrategia aurreratuak aplikatzeraino. Ikuspegi integral eta aplikatu baten bidez, erizainak etapa eta egoera klinikoetako nutrizio-beharrak identifikatzen ikasiko du, eta elikadurak paziente geriatrikoaren osasunean, funtzionaltasunean eta bizi-kalitatean eragin zuzena duela ulertuko du.
Prestakuntza horrek aukera ematen dio erizaintzako profesionalari nutrizio-arriskuak detektatzeko, nutrizio txarra prebenitzeko eta pertsona bakoitzaren ezaugarrietara eta baldintzetara egokitutako elikadura-planak diseinatzeko. Horrela, indartu egiten da ebidentzian oinarritutako zaintzak eskaintzeko gaitasuna, pertsonarengan oinarritutakoak eta adinekoen autonomia eta ongizate integrala sustatzera bideratutakoak. Geriatriako erizaintza-jarduera ikuspegi etiko, humanista eta zientifikotik indartzeko funtsezko ibilbidea.
1. modulua
Adineko pertsonaren elikadura-arretaren oinarriak.
2. modulua
Paziente geriatrikoaren ebaluazio nutrizionala.
3. modulua
Gaixo adineko pazienteentzako dieta-gomendioak.
4. modulua
Testuinguru espezifikoetan paziente geriatrikoaren nutrizioa.
ORDU ECTS
100
4
2025/12/09tik 2026/02/10era
Doakoa
Online
UCLM
Eman izena
ORDU ECTS
100
4
2025/12/09tik 2026/02/10era
Doakoa
Online
UCLM
Eman izena
Geriatría
Geriatriako erizain espezialistei zuzendutako online ibilbide honek adinekoen nutrizio-zainketei buruzko prestakuntza osoa eta eguneratua eskaintzen du. Ebidentzia zientifikoan oinarritutako ikuspegiarekin, prestakuntza-proposamen honek aukera ematen du ulertzeko nutrizioak duen garrantzia funtsezko zutabe gisa osasunaren sustapenean, konplikazioen prebentzioan eta paziente geriatrikoaren bizi-kalitatearen hobekuntzan.
Prestakuntza horrek adineko pertsonaren nutrizio-arreta osatzen duten alderdietan sakontzen du, elikadura-zaintzaren oinarrizko printzipioak ulertzetik hasi eta balorazio- eta jarraipen-estrategia aurreratuak aplikatzeraino. Ikuspegi integral eta aplikatu baten bidez, erizainak etapa eta egoera klinikoetako nutrizio-beharrak identifikatzen ikasiko du, eta elikadurak paziente geriatrikoaren osasunean, funtzionaltasunean eta bizi-kalitatean eragin zuzena duela ulertuko du.
Prestakuntza horrek aukera ematen dio erizaintzako profesionalari nutrizio-arriskuak detektatzeko, nutrizio txarra prebenitzeko eta pertsona bakoitzaren ezaugarrietara eta baldintzetara egokitutako elikadura-planak diseinatzeko. Horrela, indartu egiten da ebidentzian oinarritutako zaintzak eskaintzeko gaitasuna, pertsonarengan oinarritutakoak eta adinekoen autonomia eta ongizate integrala sustatzera bideratutakoak. Geriatriako erizaintza-jarduera ikuspegi etiko, humanista eta zientifikotik indartzeko funtsezko ibilbidea.
1. modulua
Adineko pertsonaren elikadura-arretaren oinarriak.
2. modulua
Paziente geriatrikoaren ebaluazio nutrizionala.
3. modulua
Gaixo adineko pazienteentzako dieta-gomendioak.
4. modulua
Testuinguru espezifikoetan paziente geriatrikoaren nutrizioa.
Prestakuntza horrek adineko pertsonaren nutrizio-arreta osatzen duten alderdietan sakontzen du, elikadura-zaintzaren oinarrizko printzipioak ulertzetik hasi eta balorazio- eta jarraipen-estrategia aurreratuak aplikatzeraino. Ikuspegi integral eta aplikatu baten bidez, erizainak etapa eta egoera klinikoetako nutrizio-beharrak identifikatzen ikasiko du, eta elikadurak paziente geriatrikoaren osasunean, funtzionaltasunean eta bizi-kalitatean eragin zuzena duela ulertuko du.
Prestakuntza horrek aukera ematen dio erizaintzako profesionalari nutrizio-arriskuak detektatzeko, nutrizio txarra prebenitzeko eta pertsona bakoitzaren ezaugarrietara eta baldintzetara egokitutako elikadura-planak diseinatzeko. Horrela, indartu egiten da ebidentzian oinarritutako zaintzak eskaintzeko gaitasuna, pertsonarengan oinarritutakoak eta adinekoen autonomia eta ongizate integrala sustatzera bideratutakoak. Geriatriako erizaintza-jarduera ikuspegi etiko, humanista eta zientifikotik indartzeko funtsezko ibilbidea.
1. modulua
Adineko pertsonaren elikadura-arretaren oinarriak.
2. modulua
Paziente geriatrikoaren ebaluazio nutrizionala.
3. modulua
Gaixo adineko pazienteentzako dieta-gomendioak.
4. modulua
Testuinguru espezifikoetan paziente geriatrikoaren nutrizioa.